Hírlevélre jelentkezem:


Leiratkozás:

facebook

Túrabeszámoló

0000-00-00

   

  

    A  VII. Yamaha Tájékozódási Túránk alkalmával, egy gyönyörű napsütéses napnak nézhettünk elébe,  melyen összesen 136 résztvevő indult neki a mintegy 400 kilométeres távnak.

 

Akik először vettek részt ilyen jellegű programunkon, azok csak a rajtnál szembesültek azzal, hogy se térkép, se úticél megnevezés, csak a   "szigorú itiner"   az útmutató, hogy merre is a tovább?  

Az első állomásunk a polgári Archeopark volt, ahol Karcsi munkatársam várta az érkezőket az őrtoronyban! 

 

 

 

Az itt kapott  újabb útmutató Bükkszentkeresztre vezetett,  ahol a csapat egyik fele a  "Rusztik Étteremben",  míg a másik fele a  "Borostyán Étteremben"  válthatta be a jegyét   kávéra, vagy üdítőre. 

 

 

 

 

 

 

Ezután egy gyönyörű  -  de sajnos  helyenként gyenge minőségű  -  úton vághattunk át a Bükk hegységen  Lillafüredet  és a Hámoritavat érintve,  majd lereszkedve szerpentínes utakon a Platthy kastélyt  ....  

   

 

 

 

  

 .....  és a  Bánhorváti fakazettás mennyezetű templomát  csodálhattuk meg  -   és természetesen ezúttal sem maradtak el  a pontokhoz tartozó kis ismertetőink,  melyek az érdekességeket foglalták össze a látnivalókról.

 

 

 

 

 

 

Innen már csak egy iramodás volt Aggtelek, ahol  sziklafalak árnyékában a Barlang  és  a  Cseppkő  Étteremben  fogyaszthattuk el a kitűnő ebédünket.

 

 

  

 

Az utolsó állomás egy papírmalom volt, ahol egy izgalmas korabeli Gutenbergi nyomdát csodálhattunk meg, valamint egy Guinness rekord méretű könyvet!

 

  Végül  -  szokásunkhoz híven -   egy-egy  "Emléklappal"  búcsúztunk el a résztvevőktől,  akik innen már hazafelé  kanyarogtak  a  karsztos hegység szerpentínjein.

 

 A VII. Yamaha Tájékozódási Túránkról további képeket  itt  tekinthettek meg!

 

Máthé Tamás