Keresés a termékekben:


Hírlevélre jelentkezem:


Leiratkozás:

facebook

Túrabeszámoló, VIII. Yamaha TT.

0000-00-00

      

       A tavalyi őszi túránkkal ellentétben  most nem korlátoztuk a jelentkezés lehetőségét  -   mely meg is mutatkozott az indulók számában  -  így hát végül 127  motorral összesen 177-en vettek részt a rendezvényünkön.

 Az útvonal  -  mint mindig  -  most is csak az itinerek alapján volt követhető, mi pedig nagyon figyeltünk arra, hogy minden ellenőrző ponton valamiféle érdekességgel,  látnivalóval szolgáljunk.

 

 

Az első állomás Nyírbátor volt, ahol a Báthori Kastélytól gyalog kellett tovább menni  -  végig a várostörténeti sétányon  -  egészen a Minorita Templomig, ahol Karcsinál lehetett megkapni az újabb itinert. 

  

A második állomás a Fenyves Szálloda volt a 41-es úton, ahol nagyon szép környezetben lehetett elfogyasztani egy-egy kávét  vagy üdítőt.

 

  

Innen az újabb itiner Tákosra vezetett, a híres  "Mezitlábas Notredame"-hoz, egy igazi autentikus falusi templom ritkasághoz.

Az immár  elmaradhatatlan leírásokat az érdekességekről  itt Alíztól és Petitől  kaptátok meg - no meg  Erzsike néni valamint  Nagy Gábor lelkész ismertetőjét hallgathatták az érdeklődők.

 

 Ezúttal voltak fakultatív állomások is, mint a Csarodai Templom a híres freskóival,  a Petőfi fája a Túr patak mellett  vagy éppen a "Túrbukó",  a Tisza és Túr összefolyása.

 

 

 

 

 

      Az újabb állomáson, Szatmárcsekén Józsi  várta az érkezőket  az egyedülálló  "kopjás temetőnél".  Itt található a Kölcsey emlékmű is, ahol  mindenki egy kis magyar zászlót helyezhetett el a nagy költő sírjánál.

 

 

 A csapat egyik része az itteni Szatmár Fogadóban ebédelt,  míg a  másik részének tovább kellett még motoroznia, érintve Tiszacsécsét, ahol  a Móricz házat lehetett kívül - belül megnézni,  meg a szintén nagyon szép haranglábas református templomot.   

Végül minden motoros Túristvándiba a vízimalomhoz érkezett,  ahol

  Imre és Bea várta az érkezőket.  Akik még nem ettek, azok  beválthatták az ebédjegyüket, majd megcsodálhatták a malom ódon - de még ma is működő  - szerkezetét! 

 

A túránkat a munkatársainkon túl  sokan mások is segítették, így külön köszönet: 

- Gyöngyösi Pistinek ("Futárszolgálat", műszaki készenlét)

- Gyenes Gyula  (Tiszacsécse, szervezés)

- Demeterné Nóra  (Báthori Kastély)

- Ida néni (Móricz ház)

- Nagy Gábor lelkész, és Erzsike néni  (Tákos)

 

     A "Barangoló Motorosok" beszámolója itt!

További képek itt!                                                                                  Máthé Tamás