Hírlevélre jelentkezem:


Leiratkozás:

facebook

Tele a tankot

2017-11-11

Téliesíts okosan!

 

A rutinosabb motorosok már tudják, hogy a hideg idő beálltával van néhány javasolt teendő a motorkerékpárokkal:

az első, a Tankcsapdát idézve: tele a tankot, majd guminyomást kissé megemelni, a motort felbakolni (ha erre nincs lehetőség, akkor a kerekeket időnként átforgatni, hogy ne deformálódjon a gumi).

 Az akkumulátorról sem szabad megfeledkeznünk! Ugyan ma már a legtöbb motorban gondozásmentes akkumulátor van, de ez nem azt jelenti, hogy a töltésével sem kell foglalkozni. Ugyanis ezek az akkumulátorok ha nem használják őket, akár két hónapon belül is maradandó károsodást szenvednek. Ezért csepptöltővel időnként karban kell tartani.

 

Ha ezeket az alapvető műveleteket elvégeztük, tulajdonképpen hátra is dőlhetnénk, és várhatnánk a tavaszt. Csakhogy egy nagyon fontos dolog még kimaradt, ez pedig az üzemanyag konzerválása!

Ez főleg még a régebbi karburátoros modelleknél nagyon fontos, mert a hosszú állást követően az úszóházból elpárolog az üzemanyag nagy része, és ami visszamarad, az egy kocsonyás, ragacsos anyag, ami mindenre jó, csak arra nem, hogy beinduljon tőle a motorunk.

Emiatt kezdik sokan szervizben a szezont.

De van megoldás!

Ez pedig az üzemanyag konzerváló, stabilizáló adalék.

Ez az adalék nem csak konzerválja a benzint, hanem oldja is az üzemanyag rendszerben lerakódott szennyeződéseket. Ez utóbbi tulajdonsága miatt alkalmas karburátortisztításra is anélkül, hogy atomjaira szednék a motorunkat.

 

Használatuk egyszerű: csak hozzátöltjük az üzemanyaghoz a megfelelő mennyiséget és legalább 10 percig megjáratjuk a motort, hogy jól átjárja a rendszert.

 

Nálunk kétféle stabilizáló terméket is találsz: az egyik a Spuri, ami a kedvező ára mellett ráadásul még magyar termék is, a mási a kiváló minőségű német Liqui Moly.

A Spuri 2.430.-Ft-ba kerül, és kb. 50l üzemanyaghoz elegendő.

A Liqui Moly 3.900.-Ft, és szintén 50l üzemanyaghoz elegendő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezeket a szempontokat megfogadva igazi öröm lesz a szezonkezdés!

 

További termék vagy szerviz információval kapcsolatos tanácsokért fordulj hozzánk bizalommal!

 

Motoros üdvözlettel: Konyári Péter és a Yamaha Máthé Csapata