Keresés a termékekben:


Hírlevélre jelentkezem:


Leiratkozás:

facebook

bemutatkozás

1995

Megalakul a Máthé Motor Technic Bt.

Már a kezdetektől a „Yamaha Máthé” elnevezést használtuk, jelezve ezzel is a YAMAHA márka iránti kötődésünket.

Czibere Sanyi, Máthé Tamás, Sipos Imi , Árendás Karcsi és a Yamahák Czibere Sanyi, Máthé Tamás, Sipos Imi , Árendás Karcsi és a Yamahák


Első kereskedésünkről sajnos nincs kép...
Az üzlet egy gázfogadó állomás, míg a „szerviz” egy régi lepusztult gyári zuhanyzó.
(Fűtés, ablak, víz, telefon nincs... )
A legénységet magam és Árendás Karcsi barátom adta - de főleg Karcsi, mert akkor én még egy középiskolában tanítottam főállásban.

1996

Átköltözünk a 30 négyzetméteres
„új üzletünkbe”, mely a háttérben látható.
Ez hatalmas előrelépésnek számított, főleg, hogy már volt víz, telefon és fűtés is!!!

Az egykori üzlet egy részlete
Az egykori üzlet egy részlete

Karcsival mindketten motorosok voltunk már egész fiatal korunk óta - így nem volt idegen a yamahás környezet - bár tudtuk ez már más dimenzió mint a P20-asok világa.

Eleinte igen csekély forgalmunk volt, de minden bevételt az üzlet fejlesztésére fordítottam, melynek bővülő kínálata növekvő forgalmat eredményezett.


Sipos Imi – aki 1996-ben szegődött mellénk - éppen műanyag lökhárítót hegeszt, mely kiegészítő tevékenységünk volt évekig.

A hajdan volt italozó, átalakítás alatt...
A hajdan volt italozó, átalakítás alatt...

1999

Szülői segítséggel, sikerült megvenni egy belvárosi ingatlant. Ebből alakítottuk ki a mintegy 100 négyzetméteres bemutatótermet.

A kész, már „igazi” kereskedésünk a belvárosban.
A kész, már „igazi” kereskedésünk a belvárosban.

Ez a kereskedés hozta meg számunkra a szélesebb körű ismertséget is. A kiszolgáló személyzet létszáma is nőtt természetesen. Ekkor már 5 munkatárs látta el a teendőket. Áruválasztékunk, kínálatunk egyre nőtt, mely magával hozta a folyamatos bővítés igényét.

2005

Újabb mérföldkő cégünk életében! Hosszas mérlegelés és keresgetés után vettük meg ezt a lakóházat, melyet alkalmasnak találtunk arra, hogy egy igényesebb, számunkra megfelelő kereskedés és szerviz épületegyüttest tudjunk kialakítani.

YAMAHA Máthé Debrecen - kereskedésünk kívülről

2007

Hároméves kitartó munkával készült el az új kereskedésünk, a Sámsoni úton. (Lásd. "Fotóalbumok" menü.)
A mintegy 450 négyzetméteres épületben a kétszintes tágas bemutatótermen és igényes szervizen kívül helyet kaptak a megfelelő kommunális és raktárhelyiségek is.

2008

Beütött a válság. A magyarországi motorpiac összeomlott, akár egy kártyavár. Az új motor értékesítése tizedére esett vissza! A kereskedések jó része csődbe ment, vagy még ezt megelőzve bezárt. Mi is súlyos veszteségeket szenvedtünk el, melynek hozadékaként két – már több mint 18 éve nálunk dolgozó - munkatársunkat veszítettük el. (Karcsit és Imit)

Gepida

2011

Régi álmom teljesült, mikor el tudtuk kezdeni a - magyar gyártású, minőségi - GEPIDA kerékpárok forgalmazását, természetesen a motoros szegmens megtartása mellett. Az idő haladtával, egyre nagyobb, mintegy 150 darabos készletet értünk el a bicajokból is, a már korábban jól megismert „minden fillért visszaforgatni” szigorú elv alapján.

2014

Végre stabilan növekszik a cég, miközben új munkatársak szegődtek mellénk (Tibi és Máté), és újra, évről évre, egyre nagyobb készletekkel tudjuk várni ügyfeleinket…Titeket. : )

Ahogy az elmúlt időkben, úgy továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a kiszámítható és állandó munkatársi csapatra, szervezett túráinkra, bőséges kiegészítő választékunkra és szervizeinkre.

Visszatekintve a mögöttünk lévő majd’ negyed évszázadra, sok olyan név jut az eszembe, akik sokat segítettek abban, hogy a YAMAHA debreceni képviselete lehetünk. Engedtessék meg, hogy - minden rangsort nélkülözve - felsoroljam neveiket, ezzel is kifejezve köszönetemet.

 • Cseke Magdolna (Kedves feleségem és munkatársam.)
 • Dr. Máthé György (Édesapám.)
 • Dr. Máthé Györgyné (Édesanyám.)
 • Cseke Gábor és felesége Irénke (Feleségem szülei.)
 • Disznós Zoltán (Aki üzlethelyiséget biztosított a kezdetekor és mindvégig bátorított.)
 • Bödös István (A Yamaha korábbi vezetője, aki hitt kiemelkedésünkben.)
 • Kun István és felesége Icus (Barátaim.)
 • Árendás Károly (Barátom és alkalmazottam.)
 • Dombi Tibor (Épület kivitelező, barátom.)

Debrecen, 2016 decembere.

Máthé Tamás